Καλλιέργεια και χαρακτηριστικά της Κάνναβης.
Η Κάνναβη Sativa που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του "HempStevia" είναι της ποικιλίας Carmagnola, απαλλαγμένη από υπολείμματα βαρέων μετάλλων και φυτοφαρμάκων. Για την καλλιέργεια έχουν χρησιμοποιηθεί βιολογικές τεχνικές και μεθόδους (χωρίς χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα). Η καλλιέργεια έχει γίνει εξ ολοκλήρου με το χέρι, δίνοντας πλήρη προσοχή στις 1000 μεταβλητές, προβλήματα και προσοχές που απαιτεί αυτή η καλλιέργεια. Η επεξεργασία έχει πραγματοποιηθεί σε κατάλληλο περιβάλλον από υγειονομική άποψη, όπως και η συντήρηση, προκειμένου να διατηρηθούν ανέπαφες οι πολλές ιδιότητες και φυσικά χαρακτηριστικά των φυτών.
Η Κάνναβη χρησιμοποιείται στη διατροφή ανθρώπων και ζώων, αποτελεί πολύτιμη τροφή για τον οργανισμό χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες (κυρίως E, B1, B2, B6) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά και ως Omega-3 και Omega-6 (λινολεϊκά 50-70% και άλφα-λινολενικά 12-25%, καθώς και το σπάνιο γάμμα-λινολενικό).
Η στέβια είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που βοηθά τον μεταβολισμό. Μειώνει τη ζάχαρη στο σώμα μας, κάνοντάς την ιδανική για διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στη ζάχαρη.