Μέλι από Μαντρόνα.
Χαρακτηριστικά:
Χρώμα: από ανοιχτό κεχριμπάρι έως γκριζωπό πράσινο
Άρωμα: έντονο και πολύ χαρακτηριστικό
Γεύση: δυνατή και πικρή
Ζώνη παραγωγής: όλη η Ιβηρική Χερσόνησος
Χρώμα: από ανοιχτό κεχριμπάρι έως γκριζωπό πράσινο
Άρωμα: έντονο και πολύ χαρακτηριστικό
Γεύση: δυνατή και πικρή
Ζώνη παραγωγής: όλη η Ιβηρική Χερσόνησος
Η μέλι σε κηρήθρα πωλείται γενικά σε μικρές ποσότητες των 250γρ – 350γρ σε πλαστικό δοχείο. Η μέλι σε κηρήθρα είναι η πιο αγνή μορφή μελιού, ακόμα σφραγισμένη στο κερί από τις ίδιες τις μέλισσες, εντελώς ωμή και ποτέ αγγιγμένη από ανθρώπινες χέρια. Να τρως μέλι σε κηρήθρα είναι μια αληθινή χαρά που λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν.
Η κηρήθρα μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι ή μπορεί να εξαχθεί εύκολα το μέλι.
Η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική, λίγο κολλώδης και πολύ νόστιμη.
Μέλι από άνθη πορτοκαλιάς
Χρώμα: ανοιχτό κεχριμπάρι ή πολύ ανοιχτό.
Άρωμα: θυμίζει άνθη πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση.
Περιοχή παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότια χερσόνησος.
Ο πραγματικός "ξίδι από μέλι" παρασκευάζεται με το μέλι από κραταιά, γλυκό και φρουτώδες. Οι ζάχαροι του μελιού έχουν μετατραπεί σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε οξικό οξύ: σε αυτό το στάδιο, το προϊόν δεν είναι πλέον γλυκό. Προστίθεται μέλι για να του δώσει μια ελαφρώς γλυκιά και πιο στρογγυλή γεύση στον ουρανίσκο.
Παρουσιάζεται σε όμορφες φιάλες των 25cl, με ξύλινο πώμα και στόμιο.
Νόστιμο για κλασικές σαλάτες, καθώς και στην κουζίνα για να σβήσετε κρέατα και ψάρια.
Συνιστάται ιδιαίτερα για ευαίσθητα στομάχια!!!
Δεν έχει ημερομηνία λήξης.