Προϊόντα για το λουλούδι που (2)

Άγριο Θυμάρι Ανθός - Βιολογική Καλλιέργεια σε υψόμετρο 1020m

Άγριο Θυμάρι Ανθός - Βιολογική Καλλιέργεια σε υψόμετρο 1020m

Συσκευασία : Σε pet βάζο 25 gr Δείτε σε ποιά γεωγραφική περιοχή συλλέγονται τα φυτά, καθώς επίσης και φωτογραφίες απο τις καλλιέργειες μας. Θυμάρι Ανθός (thymus vulgaris) συλλέγεται στο Λιβαδερό Κοζάνης σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Συλλέγεται μόνο ο ανθός του φυτού και όχι τα κοτσάνια.Ένα εύγευστο και αρωματικό ρόφημα που μπορείτε να το καταναλώσετε ζεστό, με μέλι ή σκέτο.Επίσης οι χρήσεις του στην μαγειρική είναι απεριόριστες. Άλλες ονομασίες: θύμος ο ερπύλος, θύμος ο κεφαλωτός, ρουχόθυμο, γαϊδουρόθυμος, Thymus vulgaris, Thymus capitus, Coridothymus capitatus Περιγραφή φυτού Το θυμάρι είναι λεπτό θαμνώδες φυτό με ύψος 10-30 cm. Τα κλαριά του είναι μικρά και ξυλώδη, ενώ τα φύλλα του έχουν μήκος 4-10 mm. Τα άνθη του έχουν μήκος 3-7 mm και χρώμα ροζ ή λιλά. Όλα τα μέρη του φυτού έχουν μια ευχάριστη αρωματική μυρωδιά και γεύση. Από το φυτό χρησιμοποιούμε τα ανθισμένα κλαριά, αν και οι βοτανολόγοι προτιμούν τα μικρά φύλλα.
Vialfas - ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Vialfas - ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Πολύ Αργά Ανθισμένος Vialfas Η καλύτερη επιλογή για ορεινές περιοχές! Η ποικιλία Vialfas είναι αυτογονιμοποιούμενη και αποτελεί ιδανική λύση για ορεινές περιοχές λόγω της εξαιρετικά αργά ανθοφορίας της και της αντοχής στον παγετό. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε ασθένειες. Το δέντρο έχει μέτρια ζωτικότητα, με όρθια ανάπτυξη. Η ανθοφορία είναι σε εξαιρετικά επίπεδα κάθε χρόνο, ανθίζει 17 ημέρες μετά την Guara. Ο καρπός ωριμάζει 9 ημέρες μετά την Guara. Το κέλυφος είναι σκληρό. Ο πυρήνας είναι μεγάλος σε μέγεθος χωρίς διπλούς καρπούς. Η γεύση του αμυγδάλου είναι πολύ καλή και η περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ είναι εξαιρετικά υψηλή. Πολύ αργά ανθισμένος 18 ημέρες μετά την Guara Αυτογονιμοποιούμενη ποικιλία Χωρίς ''διπλούς'' πυρήνες Ανθεκτική σε ασθένειες ΕΙΔΟΣ: ΑΜΥΓΔΑΛΟ Δέντρο: Μέτρια ζωτικότητα και όρθια κλαδική συμπεριφορά. Ανθεκτικό σε ασθένειες. Καρπός: Σκληρό κέλυφος και μεγάλο μέγεθος χωρίς διπλούς πυρήνες. Πολύ καλή γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ. Ωρίμανση: 25 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου Γονιμοποιητές: Αυτογονιμοποιούμενο