Οι ολόκληροι σπόροι άνηθου συλλέγονται από το φυτό anethum graveolens L. Ο άνηθος είναι ένα μπαχαρικό που εκτιμάται πολύ στη μαγειρική για τη χαρακτηριστική γεύση του με άρωμα γλυκάνισου.
Οι σπόροι άνηθου είναι ιδιαίτερα νόστιμοι ως συνοδευτικό για ψητά ή καπνιστά ψάρια, φρέσκα τυριά, σαλάτες, λαχανικά, κρέατα, πακέτα, σάλτσες, κέικ, κομπόστες και μαρμελάδες.
Η γεύση τους με άρωμα γλυκάνισου προσφέρει μια μοναδική διάσταση σε αυτά τα πιάτα και τους δίνει μια αναζωογονητική πινελιά.
Ιδέα συνταγής: Ψητός Σολομός με Άνηθο
Συστατικά:
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας σπόρους άνηθου
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αναφορά: AR803824
Ean13: 3760306803824