Οι κόκκοι κριθαριού περιέχουν έως 15,8% πρωτεΐνες, 76% υδατάνθρακες, 3-5% λιπαρά, 9,6% φυτικές ίνες, ένζυμα, βιταμίνες της ομάδας B, D, E, A.
Οι φυτικές ίνες, που αποτελούνται κυρίως από σιτηρά, καθαρίζουν τα έντερα από επιβλαβείς ουσίες και τοξίνες. Οι βήτα-γλυκάνες του κριθαριού αποκαθιστούν τη μικροχλωρίδα του γαστρεντερικού σωλήνα και είναι χρήσιμες στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του πεπτικού συστήματος.
Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, χωρίς σβώλους, κηλίδες και ξένες ακαθαρσίες. Η ζάχαρη είναι γλυκιά, χωρίς ξένη οσμή και γεύση. Η ζάχαρη όταν διαλύεται είναι διαφανής, χωρίς αδιάλυτο ίζημα, μηχανικές και άλλες ακαθαρσίες. ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μαζική περιεκτικότητα σε υγρασία: 0.08%
Χρώμα σε διάλυμα μονάδες ICUMSA: 43.0
Μαζική περιεκτικότητα σε σακχαρόζη, %: όχι λιγότερο από 99.82%