Το βούτυρο κακάου είναι το αποτέλεσμα της πίεσης του υγρού κακάου (ή μάζας) υπό πολύ υψηλή πίεση. Αφού συλλεχθεί το βούτυρο κακάου σε υγρή κατάσταση, συσκευάζεται σε κουτιά 25 κιλών και ψύχεται για να μεταφερθεί στους πελάτες μας. Το βούτυρο κακάου παραμένει στερεό σε θερμοκρασία κάτω από 27°C, αλλά αρχίζει να λιώνει στους 27,7°C και λιώνει εντελώς στους 35°C.
Όταν πιέζεται το υγρό κακάου, το βούτυρο κακάου βγαίνει πρώτο στην φυσική του κατάσταση διατηρώντας την πλήρη γεύση του κακάου. Περαιτέρω επεξεργασία γίνεται για να αποκτηθεί αποσμημένο βούτυρο κακάου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σοκολάτας χωρίς να επηρεάζει την οσμή και τη γεύση της σοκολάτας.
Το βούτυρο κακάου χρησιμοποιείται για την παρασκευή σοκολάτας είτε μόνο του είτε αναμειγμένο με υγρό κακάο. Εκτός από τη χρήση του στη διατροφή, το βούτυρο κακάου χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων και της λιπαντικής του φύσης.
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.
Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης.
Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος.
Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: GMKOS-39011-GP
Χρώμα: Σκούρο καφέ
Περιεκτικότητα σε λιπαρά %: 10 – 12
PH: 7.4 – 7.8
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Αφού έχει πιεστεί το κακάο και έχει εξαχθεί το βούτυρο κακάο, το υπόλοιπο είναι η τούρτα κακάο, η οποία είναι ένα στερεό κομμάτι σε κυκλική μορφή. Η τούρτα στη συνέχεια σπάει σε κομμάτια για να σχηματίσει θρυμματισμένη τούρτα κακάο, η οποία στη συνέχεια αλέθεται για να παραχθεί σκόνη κακάο.
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: AMKOS-39011-AP
Χρώμα: Σκούρο καφέ
Περιεκτικότητα σε λιπαρά %: 10 – 12
PH: 7.4 – 7.8
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Η σοκολάτα σε υγρή μορφή (γνωστή και ως σοκολάτα μάζας) είναι το βασικό συστατικό στην παραγωγή όλων των σοκολατών. Είναι το πρώτο προϊόν σε υγρή μορφή που προέρχεται από την πίεση των κόκκων κακάου. Η σοκολάτα σε υγρή μορφή είναι η πηγή τόσο του βουτύρου κακάου όσο και της σκόνης κακάου. Μετά τη ζύμωση, οι κόκκοι κακάου υποβάλλονται σε διαδικασία υψηλής θέρμανσης, μέσω ενός μικρονιστή, που προκαλεί την απομάκρυνση της φλούδας από τον κόκκο. Στη συνέχεια, οι κόκκοι κακάου σπάζονται και χρησιμοποιείται μια μηχανή διαχωρισμού για να αφαιρεθεί η φλούδα, συλλέγοντας έτσι μόνο τους κόκκους κακάου. Μετά το ψήσιμο, οι κόκκοι αλέθονται και επεξεργάζονται σε σοκολάτα σε υγρή μορφή.
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: GMKOS-96011-GDP
Χρώμα: Μαύρο
Περιεκτικότητα σε λίπος %: 10 – 12
PH: 7.0 – 9.0
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: GMKOS-96011-G
Χρώμα: Μαύρο
Περιεκτικότητα σε λίπος %: 10 – 12
PH: 7.7 – 9.3
Λεπτότητα: 99.0 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: AMKOS-25011-AP
Χρώμα: Ανοιχτό καφέ
Περιεκτικότητα σε λιπαρά %: 10 – 12
PH: 6.8 – 7.2
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάο περιέχει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάο είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: GMKOS-25011-GP
Χρώμα: Σκούρο καφέ
Περιεκτικότητα σε λιπαρά %: 10 – 12
PH: 6.8 – 7.2
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο
Η σκόνη κακάου είναι μια θρεπτική τροφή που περιέχει ταυτόχρονα υψηλής θερμιδικής αξίας λίπος, πλούσια πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Η σκόνη κακάου περιέχει επίσης ορισμένη ποσότητα αλκαλοειδών, θεοβρωμίνης και θεΐνης. Η λειτουργία τους είναι να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα προϊόντα κακάου είναι πολύ ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.
Κωδικός προϊόντος: GMKOS-96011-GP
Χρώμα: Μαύρο
Περιεκτικότητα σε λίπος %: 10 – 12
PH: 8.0 – 8.6
Λεπτότητα: 99.5 ελάχιστο
Υγρασία (%): 5.0 μέγιστο