70cl40% vol.
«ΜΙΑ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΑΡMONIA ΑΠΟ ΣΑΝΤΑΛΙΝΟ ΞΥΛΟ, ΣΤΕΓΝΑ ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΟΥΜΕΝΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΑΡΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Είναι το κονιάκ με βάση το οποίο αξιολογούνται όλα τα άλλα της κατηγορίας. Δημιουργήθηκε το 1910, για να γιορτάσει τις σχέσεις μας με τον 1ο Αυτοκράτορα της Γαλλίας, ο Ναπολέων είναι ένα μείγμα από Grande και Petite Champagne που έχει ωριμάσει έως και 20 χρόνια, προσφέροντας αρώματα από σανταλόξυλο, στεγνά βερίκοκα και μανιτάρια.
NOTES DE DÉGUSTATION
Ισορροπημένα αρώματα για μια τέλεια αρμονία
Ένα κονιάκ πλούσιο σε αρώματα είναι ένα κονιάκ που αναπτύσσει πολλή λεπτότητα. Ο τόπος, οι αμπελώνες, τα βαρέλια και τα χρόνια ωρίμανσης είναι στοιχεία που καθορίζουν τις ιδιαιτερότητες καθενός από αυτά τα αρώματα και γι' αυτό φροντίζουμε σε κάθε στάδιο της παραγωγής των κονιάκ μας να τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή για την εξύψωσή τους. Η ποιότητα των κονιάκ Courvoisier είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και τακτικά βραβευμένη σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς ποτών (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Σανταλόξυλο
Αυτό το πλούσιο και γλυκό άρωμα προέρχεται από την επαφή μεταξύ του ξύλου και του κονιάκ. Με τα χρόνια, το πολύ καθαρό άρωμα του δρυός γίνεται πολύ πιο σύνθετο και λεπτό.
Στεγνό βερίκοκο
Η απόσταξη πάνω στις οινολάσπες προσφέρει ακόμη περισσότερη βάθος, πολυπλοκότητα και υπέροχες νότες που θυμίζουν το γλυκό άρωμα του στεγνού βερίκοκου.
Μανιτάρι
Αυτό το άρωμα προέρχεται από τις τέλειες συνθήκες υγρασίας των αποθηκών μας, όπου ωριμάζουν όλες οι ανώτερες ποιότητές μας.
COMMENT LE DÉGUSTER
Ξηρό: Με μια τέτοια αρμονική πληθώρα αρωμάτων, το Courvoisier Ναπολέων αξίζει να δοκιμαστεί ξηρό, η σύνθετη τελική του εντύπωση παραμένει στο στόμα με δύναμη.
Είναι συνήθεια να πιστεύεται ότι το κονιάκ πρέπει να καταναλώνεται σε ποτήρι μπαλόνι, αλλά για να εκτιμήσετε την πλούσια γεύση του, προτείνουμε ένα ποτήρι τουλίπα. Το σχήμα του επιτρέπει στα αρώματα να αναπτυχθούν πλήρως και να κυριαρχήσουν πάνω από το αλκοόλ. Δοκιμάστε με αυτούς τους δύο τύπους ποτηριών, η διαφορά θα είναι προφανής.
Συνδυασμός με φαγητό: Τα αρώματα και οι μυρωδιές του Courvoisier Ναπολέων συνδυάζονται τέλεια με τυριά έντονου γεύσης όπως το Παρμεζάνα ή άλλα πιο ελαφριά όπως το Μποφόρ ή το Γκρυγιέρ.
RÉCOMPENSES
DOUBLE MÉDAILLE D’OR
San Francisco International Wine Competition
2007
MÉDAILLE D’ARGENT
International Wine and Spirit Competition
2006