Σχεδόν κανένα πιάτο δεν κερδίζει από τη χρήση θυμαριού, αλλά είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για πιάτα από τη Μεσόγειο.
Το μπαχαρικό θυμάρι έχει έντονη αρωματική μυρωδιά και γεύση πικάντικη-αρωματική, με ήπια, πιπεράτη πικράδα. Το θυμάρι μπορεί να μαγειρευτεί και έτσι αναδεικνύει πλήρως το άρωμά του.
Γευστικά, το μπαχαρικό θυμάρι ταιριάζει καλά με δάφνη, μοσχοκάρυδο, δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Ενισχύει επίσης τη γεύση τους, χωρίς να κυριαρχεί.
Το θυμάρι ταιριάζει εξαιρετικά με κρέατα στη σχάρα, ψάρι και ραγού. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις καλύτερα σε μεσογειακά λαχανικά πιάτα με ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, κολοκυθάκια και πιπεριές. Και επιπλέον για τη μεσογειακή κουζίνα, σούπες και στιφάδο.
Περιεχόμενο: 100,00 γρ
Αριθμός άρθρου: 206102
Το παρόν έργο αποσκοπεί στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπτωμάτων, αλλά δεν διεκδικεί πληρότητα.
Από πάνω από 37 χρόνια, η συγγραφέας εργάζεται στην προσωπική της πρακτική. Το βιβλιαράκι με τις ενδείξεις της ομοιοπαθητικής, που της έχει προσφέρει πολύ καλή εξυπηρέτηση όλα αυτά τα χρόνια, δεν εκδίδεται πλέον και έχει φθαρεί τόσο πολύ με την πάροδο του χρόνου, που έχει γίνει ακατάλληλο προς χρήση. Αυτό την ενέπνευσε να γράψει έναν νέο κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης πολλά φάρμακα από την προσωπική της εμπειρία και δοκιμή.
Το παρόν έργο αποσκοπεί στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπτωμάτων, αλλά δεν διεκδικεί πληρότητα. Είναι μεταξύ άλλων μια σύνοψη ή αναθεώρηση ήδη διαθέσιμης σχετικής βιβλιογραφίας.
• Wire-O-Δέσιμο
• 17 x 24 εκ.
• 313 σελίδες
ISBN: 978-3-931954-34-5
Η σιμιγδάλι καλαμποκιού είναι καλαμποκάλευρα, που κυμαίνονται σε μέγεθος από 300 έως 800 μικρόμετρα (το μέγεθος του σιμιγδαλιού). Αυτό το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη. Η τεχνολογία ψυχρής άλεσης (t < 40°C) επιτρέπει τη διατήρηση των περισσότερων βιταμινών και μετάλλων.
Βάρος: 450 γρ.
Ο εστραγκόν είναι μοναδικός με τον δικό του τρόπο: είναι το μόνο φυτό της οικογένειας της αψιθιάς που δεν έχει έντονη πικρία στη γεύση. Το φυτό έχει έντονο πικάντικο και ξινό άρωμα, αναζωογονητική γεύση, και οι Γάλλοι σεφ εκμεταλλεύτηκαν πλήρως αυτές τις ιδιότητες, δημιουργώντας πολλές γαστρονομικές συνταγές με αυτό. Ο εστραγκόν, τόσο φρέσκος όσο και αποξηραμένος, χρησιμοποιείται για να καρυκεύσει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων: συμπληρώνει καλά τις ομελέτες, πολλές τύπους σαλτσών.
Χρήση
Χρήση για την προετοιμασία σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων για μεσημεριανό, ποτών, γλυκών πιάτων.
Γεύση
πικάντικη, ελαφρώς πικάντικη, αναζωογονητική
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 23
Λίπη (γ / 100γ)… 7,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 50
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 360
Η γιαγιά του ψυλλίου, γνωστή και ως Μεσογειακή γιαγιά, είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, οι ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού. Μετά την επαφή με το νερό, οι σπόροι καλύπτονται με βλέννα και σχηματίζουν ένα ζελέ, το οποίο βοηθά σε προβλήματα του εντέρου. Βελτιώνει την εντερική χλωρίδα, έχει προστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση. & lt; 0,01G & lt; 1%*RWS - Αναφορά τροφής & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά την προετοιμασία: 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψυλλίου θα πρέπει να ρίχνονται σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό, να αφήνονται στην άκρη για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να καταναλώνονται. Όταν καταναλώνετε το προϊόν, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού, τουλάχιστον 1,5 λίτρα. Μπορείτε να το πάρετε δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί και το απόγευμα.
Η γλυκιά πάπρικα σε σκόνη Prymat μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα με πολλούς τρόπους – σε κρεατικά, σάλτσες, τυριά, αλλαντικά, σαλάτες, πιάτα με ψάρι, ρύζι και πουλερικά. Έχει έντονη, αλλά ταυτόχρονα ευχάριστα γλυκιά γεύση. Προσφέρει στα πιάτα εξαιρετικό άρωμα, καθώς και όμορφο και έντονο χρώμα.
Σακουλάκι με 150 δισκία των 500 mg σπιρουλίνας.
Παραγωγή στην αγροτική μας μονάδα με παραδοσιακό και οικολογικό τρόπο.
Η σπιρουλίνα είναι μια μικροάλγη με απίστευτες ιδιότητες: είναι ένα σούπερ τροφή πολύ πλούσια σε σίδηρο, περιέχει πάνω από 60 % πρωτεΐνες, πλούσια σε βιταμίνες B και βήτα-καροτένιο (ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας). Προσφέρει ζωτικότητα στην καθημερινότητα και ενισχύει τις φυσικές άμυνες. Καταπολεμά την προσωρινή κόπωση.
Κάθε άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει μια προσωρινή πτώση της διάθεσης. Η Phytoceutic προτείνει μια μοναδική και πιστοποιημένη βιολογική φόρμουλα που συνδυάζει εκχυλίσματα από Βαλσαμόχορτο και Κρόκο, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της συναισθηματικής ισορροπίας και μιας θετικής διάθεσης, με τη Μελισσόχορτο.
• Βαλσαμόχορτο: βοηθά στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διάθεσης.
• Κρόκος: έχει θετική δράση στο άγχος και την ανησυχία σε άτομα με κατάθλιψη.
• Μελισσόχορτο: προάγει την ηρεμία και τον ύπνο.
2 δισκία την ημέρα: 1 δισκίο το μεσημέρι και 1 δισκίο το βράδυ, να καταπίνονται με ένα ποτήρι νερό.
Διατηρείτε σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το φως, τη θερμότητα και την υγρασία. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Να καταναλώνεται στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Προορίζεται για ενήλικες. Δεν συνιστάται για παιδιά, εφήβους, εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και για άτομα που υπόκεινται σε αντικαταθλιπτική θεραπεία.
• Εκχύλισμα Βαλσαμόχορτου ΒΙΟ: 700 mg
• Εκχύλισμα Κρόκου ΒΙΟ: 30 mg
- εκ των οποίων σαφρανάλη: 0.06 mg
• Εκχύλισμα Μελισσόχορτου ΒΙΟ: 20 mg
- εκ των οποίων ροσμαρινικό οξύ: 1.7 mg
Η μπλε-πράσινη μικροάλγη σπιρουλίνα θρέφει και τονώνει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, καθαρίζει. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Δίπλα στην πρωτεΐνη, η σπιρουλίνα διαθέτει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμης πρωτεΐνης, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα αφομοιώνεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της σωστής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών. Το αποφασιστικό μπλε χρώμα σπάνια συναντάται στα τρόφιμα.
Οι σπόροι άνηθου προστίθενται εδώ και πολύ καιρό σχεδόν σε όλα τα άλμη και τα τουρσιά. Σε ομπρέλες με τουρσί και τουρσί αγγούρια, ντομάτες και πιπεριές, τοποθετούνται ολόκληρες ομπρέλες με σπόρους, ενώ μόνο οι σπόροι χρησιμοποιούνται στο ξινολάχανο. Οι σπόροι άνηθου ταιριάζουν καλά με πιάτα κρέατος και ψαριού, οποιοδήποτε λαχανικό στιφάδο, και ειδικά με πιάτα από μπιζέλια, φασόλια και φακές.
Χρήση για
Σάλτσες, σούπες, συντήρηση, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, συνοδευτικά.
Γεύση
Πικάντικη
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 16
Λίπη (γ / 100γ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 250
Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος.
Χρησιμοποιείται για
Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί.
Γεύση
Πικρό χόρτο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16
Λίπη (γ / 100γρ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250
Το σουσάμι, γνωστό και ως σουσάμι, ήρθε στην Ευρώπη από την Αφρική. Οι μαύροι σπόροι είναι πιο πολύτιμοι από τους λευκούς ή καφέ σπόρους. Είναι πλούσιοι σε ρετινόλη, βιταμίνες B και E, ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ. Το σουσάμι αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Οι μαύροι σπόροι σουσαμιού προστίθενται σε σαλάτες, καρυκεύονται με πιάτα από ρόκα, μάραθο, ψάρι. Η ευχάριστη πικάντικη γεύση αυτών των σπόρων τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην αρτοποιία και στην παρασκευή κοζινάκι. Το μαύρο σουσάμι είναι απαραίτητο για την παρασκευή σούσι.
Χρήση
Χρήση για την προετοιμασία όλων των τύπων αρτοσκευασμάτων και γλυκών, φρούτων, ζεστών ροφημάτων και πικάντικων πιάτων της ανατολικής κουζίνας.
Γεύση
Στυφή γεύση, ελαφρώς πικρή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 19,0
Λίπη (γ / 100γρ)… 49,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12,0
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 570
Η μικροάλγη σπιρουλίνα από την Green Nutre και τους τόνους βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και, ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Μαζί με την πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα, υπάρχει πλούτος σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμης πρωτεΐνης, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του θυρεοειδούς που προκαλείται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της κατάλληλης εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Η μικροάλγη μπλε-πράσινη, η σπιρουλίνα, θρέφει και ενισχύει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, καθαρίζει. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Εκτός από την πρωτεΐνη της σπιρουλίνας, περιέχει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμων πρωτεϊνών, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της καλής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Η μπλε-πράσινη μικροάλγη σπιρουλίνα θρέφει και τονώνει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων, ενώ ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, έχει αποτοξινωτική δράση. Τα συστατικά της απορροφώνται εύκολα. Εκτός από τις πρωτεΐνες, η σπιρουλίνα περιέχει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, οξύ GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι πηγή πλούσια σε εύκολα απορροφήσιμες πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούν περίπου το 70% της μάζας της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται σε ποσοστό 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμίνης D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενειών του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα αποτοξινώνει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της σωστής βακτηριακής χλωρίδας του εντέρου και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών. Η έντονη μπλε απόχρωση είναι σπάνια στα τρόφιμα.
Η Σάλβια (Salvia officinalis) χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ως μπαχαρικό. Ξηρή βότανο προστίθεται σε σούπες και κυρίως πιάτα, καθώς και σε επικάλυψη για πίτες και άλλα μαγειρικά προϊόντα, όπως είναι το ρύζι με αυγό, το λάχανο και το κρέας.
Χρήση για
Σνακ, κυρίως πιάτα, ποτά, γλυκά πιάτα.
Γεύση
Πικάντικη, πικρή
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 11
Λίπη (γ / 100γρ)… 13
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 61
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 410