Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος.
Χρησιμοποιείται για
Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί.
Γεύση
Πικρό χόρτο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16
Λίπη (γ / 100γρ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250
Το σουσάμι, γνωστό και ως σουσάμι, ήρθε στην Ευρώπη από την Αφρική. Οι μαύροι σπόροι είναι πιο πολύτιμοι από τους λευκούς ή καφέ σπόρους. Είναι πλούσιοι σε ρετινόλη, βιταμίνες B και E, ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ. Το σουσάμι αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που μπορούν να επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Οι μαύροι σπόροι σουσαμιού προστίθενται σε σαλάτες, καρυκεύονται με πιάτα από ρόκα, μάραθο, ψάρι. Η ευχάριστη πικάντικη γεύση αυτών των σπόρων τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην αρτοποιία και στην παρασκευή κοζινάκι. Το μαύρο σουσάμι είναι απαραίτητο για την παρασκευή σούσι.
Χρήση
Χρήση για την προετοιμασία όλων των τύπων αρτοσκευασμάτων και γλυκών, φρούτων, ζεστών ροφημάτων και πικάντικων πιάτων της ανατολικής κουζίνας.
Γεύση
Στυφή γεύση, ελαφρώς πικρή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 19,0
Λίπη (γ / 100γρ)… 49,0
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12,0
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 570
Η μικροάλγη σπιρουλίνα από την Green Nutre και τους τόνους βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και, ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Μαζί με την πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα, υπάρχει πλούτος σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμης πρωτεΐνης, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου του θυρεοειδούς που προκαλείται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της κατάλληλης εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Η μικροάλγη μπλε-πράσινη, η σπιρουλίνα, θρέφει και ενισχύει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων και ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, καθαρίζει. Τα συστατικά της απορροφώνται καλά. Εκτός από την πρωτεΐνη της σπιρουλίνας, περιέχει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή εύκολα απορροφήσιμων πρωτεϊνών, που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του βάρους της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται έως και 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμινών D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά από τις τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της καλής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών.
Η μπλε-πράσινη μικροάλγη σπιρουλίνα θρέφει και τονώνει, βοηθά στην καταπολέμηση των ελλείψεων, ενώ ταυτόχρονα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, έχει αποτοξινωτική δράση. Τα συστατικά της απορροφώνται εύκολα. Εκτός από τις πρωτεΐνες, η σπιρουλίνα περιέχει πλούτο σε βήτα-καροτένιο, χλωροφύλλη, οξύ GLA και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι πηγή πλούσια σε εύκολα απορροφήσιμες πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούν περίπου το 70% της μάζας της. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα χωνεύεται σε ποσοστό 85%. Περιέχει μεγάλες ποσότητες: βιταμίνης D, K και βιταμινών του συμπλέγματος B. Είναι επίσης καλή πηγή: σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Χάρη στην περιεκτικότητα σε ιώδιο, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενειών του θυρεοειδούς που προκαλούνται από την έλλειψή του. Η σπιρουλίνα αποτοξινώνει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες, βελτιώνει την ποιότητα του αίματος, προάγει την ανάπτυξη της σωστής βακτηριακής χλωρίδας του εντέρου και έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και ζυμών. Η έντονη μπλε απόχρωση είναι σπάνια στα τρόφιμα.
Η Σάλβια (Salvia officinalis) χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ως μπαχαρικό. Ξηρή βότανο προστίθεται σε σούπες και κυρίως πιάτα, καθώς και σε επικάλυψη για πίτες και άλλα μαγειρικά προϊόντα, όπως είναι το ρύζι με αυγό, το λάχανο και το κρέας.
Χρήση για
Σνακ, κυρίως πιάτα, ποτά, γλυκά πιάτα.
Γεύση
Πικάντικη, πικρή
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 11
Λίπη (γ / 100γρ)… 13
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 61
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 410
Το αιθέριο έλαιο πατσουλί εξάγεται από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού Pogostemon cablin και χαρακτηρίζεται από το γήινο, γλυκό και ζεστό άρωμά του. Αυτό το αιθέριο έλαιο είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες, καθώς είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση από το άγχος, την ανησυχία και στην προώθηση ενός συναισθηματικού ισοζυγίου. Επιπλέον, το πατσουλί έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες, είναι χρήσιμο για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα, την ακμή και μικρά εγκαύματα. Χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία για να προκαλέσει αισθήματα ηρεμίας και διαλογισμού, και πιστεύεται ότι βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της πνευματικής διαύγειας. Εν ολίγοις, το αιθέριο έλαιο πατσουλί προσφέρει έναν συνδυασμό οφελών, από την προώθηση της χαλάρωσης και την ανακούφιση από δερματικά προβλήματα έως τη βελτίωση της συγκέντρωσης, καθιστώντας το ένα δημοφιλές αιθέριο έλαιο στην αρωματοθεραπεία και την προσωπική φροντίδα.
ΚΟΝΤΕΡ: 5Kg, 10kg, 25Kg και 200Kg
INCI: Pogostemon Cablin Leaf Oil
CAS: 8014-09-3 / 84238-39-1
EINECS: 282-493-4