Αλλοτε, η μοσχοκάρυδος ήταν απίστευτα ακριβή, αλλά σήμερα βρίσκεται σε όλα τα ράφια μπαχαρικών. Ο "μακίς", ή μάζα, είναι η κοκκινωπή περιτύλιξη του καρπού του μοσχοκαρυδιά και πήρε το όνομά του επειδή αρχικά συγχέονταν με το αποξηραμένο άνθος της μοσχοκαρυδιάς. Η λεπτή και αρωματική γεύση του είναι πιο γλυκιά από αυτή της μοσχοκάρυδου και, όπως η ρίζα κουρκουμά, είναι χαρακτηριστικό των διδασκαλιών και της κουζίνας της άγιουρβέδα.
Η σύνθεσή μας από κομμάτια τζίντζερ, ρίζα γλυκόριζας, κομμάτια κανέλας, λεμονόχορτο, ολόκληρες κάρδες, φέτες κουρκουμά και μακίς σας εξασφαλίζει ενέργεια και ευεξία.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Ανακαλύψτε τον κόσμο των Ειδικών Καφέ μέσα από μια εξερεύνηση 4 καφέδων-θησαυρών με διαφορετικά γευστικά προφίλ.
Αφεθείτε στις γεύσεις και τα αρώματα και ανακαλύψτε σπάνιους καφέδες με ένα κουτί που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές προελεύσεις.
Μια επιλογή καφέδων που προέρχονται πάντα από βιώσιες καλλιέργειες, καβουρδισμένοι χειροποίητα στο Παρίσι και βαθμολογημένοι τουλάχιστον 83 (βαθμολογίες της Specialty Coffee Association).
Διαθέσιμο σε μορφή 250γρ.
Κόκκοι ή αλεσμένοι.
Περιοχή: Τεμάνγκουνγκ, αυτό υποδεικνύει την γεωγραφική προέλευση του καφέ.
Τύπος: Αραβικά, αυτό υποδεικνύει την ποικιλία του καφέ.
Διαδικασία: Πλήρης πλύση, αυτό υποδεικνύει τη μέθοδο επεξεργασίας που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των κόκκων καφέ μετά τη συγκομιδή. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αφαίρεση της σάρκας και της βλέννας από τους κόκκους καφέ πριν από την ξήρανση.
Επίπεδο υγρασίας: 11%-12%, αυτό υποδεικνύει την ποσότητα νερού που παραμένει στους κόκκους καφέ μετά την επεξεργασία.
Μέγεθος οθόνης: 15-17, αυτό αναφέρεται στο μέγεθος των κόκκων καφέ που ταξινομούνται σύμφωνα με τη διάμετρό τους.
Βαθμός 3 (προεπιλογή 26-44): αυτό υποδεικνύει το επίπεδο ποιότητας του καφέ, με τον βαθμό 3 να είναι η τυπική ποιότητα.
Προερχόμενο από τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, από την Γουατεμάλα, ο καφές μας GUATEMALA είναι 100% Arabica, οι καφεόδενδροι αναπτύσσονται σε υψόμετρο ίσο ή μεγαλύτερο από 1.100 μέτρα. Συλλέγεται σε ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση ενός αραβικού καφέ λεπτού και με λίγη πικρία.
Είναι ένας ισορροπημένος και ήπιος καφές. Ο καφές μας GUATEMALA, με νόστιμα αρώματα μπαχαρικών και πιπεριού, έχει πραγματικά εξαιρετική γεύση. Ένα λεπτό ρόφημα με πολύπλοκα αρώματα που αξίζει να ανακαλύψετε.
Ο κακάο είναι μια ουσία που προέρχεται από τους αποξηραμένους και πλήρως ζυμωμένους σπόρους του κακαόδεντρου, ενός τροπικού δέντρου που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, γνωστό επιστημονικά ως Theobroma cacao. Ο κακάο είναι η κύρια πρώτη ύλη για την παραγωγή σοκολάτας, σκόνης κακάο και βουτύρου κακάο.
Ο πράσινος καφές αναφέρεται στους μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι προέρχονται από τον καρπό του καφεόδεντρου, συνήθως από τις ποικιλίες Coffea arabica ή Coffea canephora (robusta). Σε αντίθεση με τους καβουρδισμένους κόκκους καφέ που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παραδοσιακού καφέ, οι πράσινοι κόκκοι καφέ διατηρούν το φυσικό τους χρώμα, καθώς και το αρχικό τους διατροφικό και χημικό προφίλ.
Ο πράσινος καφές σε κόκκους αναφέρεται στους μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι εξάγονται από τους καρπούς του καφέ. Αυτοί οι κόκκοι διατηρούν το φυσικό τους πράσινο χρώμα και τις χημικές τους ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωρογενικά οξέα, τα οποία καταστρέφονται εν μέρει κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος. Οι κόκκοι πράσινου καφέ χρησιμοποιούνται για το καβούρδισμα στο σπίτι, την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής και, μερικές φορές, για εγχύσεις.
Αυτό το Shembati από το Μπουρούντι είναι ένα μικρό παρτίδα καλλιεργημένο στην περιοχή της φάρμας Mbirizi, όπου ο Salum, ένας αυτοδίδακτος επιχειρηματίας, εργάζεται εδώ και χρόνια για να αυξήσει την ποιότητα του καφέ του.
Είναι ένας σπάνιος καφές, εξαιρετικά γευστικός με σοκολατένιες νότες, αμυγδαλωτό και μπαχαρένιο άρωμα. Μια φυσική διαδικασία ζύμωσης (ξηραίνεται σε αφρικανικά κρεβάτια) του προσφέρει μια υπέροχη αρωματική ένταση καθώς και μια όμορφη διάρκεια στο στόμα. Ένας εξαιρετικός καφές που θα σας ταξιδέψει στην περιοχή Kayanza και θα αναδειχθεί τόσο με εκχύλιση φίλτρου όσο και με εσπρέσο.
Διαθέσιμο σε μορφή 250γρ.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Αυτός ο Guarani είναι ένας καφές με εκλεπτυσμένο προφίλ, φυσικά ζυμωμένος (χωρίς νερό) που προσφέρει νότες ξηρών καρπών και μια νόστιμη σοκολατένια γεύση που θα σας ενθουσιάσει στις στιγμές του καφέ σας.
Αυτός ο καφές προέρχεται από την περιοχή Mogiana, την πιο διάσημη της πολιτείας του Σάο Πάολο, μια ιδανική ζώνη για την καλλιέργεια καφέ σε αγροδασοκομία με λοφώδεις εκτάσεις που φτάνουν σε υψόμετρο άνω των 1100μ.
Διαθέσιμο σε μορφές 250γρ ή 1kg.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Ο καθαρός καφές Arabica από την Γουατεμάλα είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Προερχόμενος από βιολογικές φυτείες, αυτός ο καθαρός Arabica αποκαλύπτει λεπτές φρουτώδεις νότες κατά την καβουρδιστική διαδικασία.
Ένας πολύ όμορφος καφές φυσικής προέλευσης από την διάσημη περιοχή του Jimma στην Αιθιοπία!
Υπέροχες φρουτώδεις νότες ροδάκινου, σοκολάτας και φουντουκιού, παράγουν μια κούπα με ισχυρή ένταση και πολύ αρωματική!
Συλλέγεται σε ένα δάσος που αποτελείται από ποικιλία παλαιών ειδών. Ο πλούτος των εδαφών και του περιβάλλοντος αυτής της περιοχής προσφέρει μια μοναδική τυπικότητα σε αυτόν τον φυσικό καφέ από το δάσος, πιστοποιημένο ως βιολογικής γεωργίας και women coffee.
Διαθέσιμο σε μορφή 250γρ ή 1kg.
Κόκκοι ή αλεσμένος.
Η καφετιέρα Chemex επιτρέπει την παρασκευή έως 10 φλιτζανιών καφέ. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό. Ο ξύλινος δακτύλιος και η δερμάτινη ταινία που την περιβάλλει της προσδίδουν πολύ κομψό στυλ.
Η απλότητα του σχεδιασμού της και τα ουδέτερα υλικά την καθιστούν πρακτική και εύκολη στη χρήση. Χρησιμοποιείται με ένα απλό φίλτρο που τοποθετείται στην κορυφή της καφετιέρας.
Η μέθοδος παρασκευής καφέ της διατηρεί τα περισσότερα αρώματα δυνατά.
Η γνώμη του ειδικού:
“Όταν μιλάμε για ήπια μέθοδο, αμέσως σκεφτόμαστε την Chemex. Και όχι άδικα, είναι η σταρ του Slow Coffee. Είναι η καφετιέρα για να απολαύσετε έναν καφέ. Μας προσφέρει έναν πολύ ήπιο καφέ, κοντά σε μια έγχυση, με απαράμιλλη αρωματική δύναμη. Είναι πραγματικά η ιδανική προετοιμασία για να πιείτε έναν καφέ μετά από ένα γεύμα και να τον μοιραστείτε.”
Ο IBC μας προέρχεται από διασταύρωση των ποικιλιών Sashimor και Catuaí, και αναγνωρίζεται ως IBC-12. Η καλλιέργεια αυτού του καφέ χαρακτηρίζεται από υψηλή παραγωγή. Ευνοεί την παραγωγή κόκκων εξαιρετικής ποιότητας, και ανήκει στους ειδικούς καφέδες της φάρμας Santissimo.
Ποικιλία από τη φάρμα Santissimo, το Topázio είναι γνωστό για τους κίτρινους καρπούς του και την εξαιρετική παραγωγή του. Είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης μεταξύ Catuaí Κίτρινο και 'Mundo Novo', χαρακτηρίζεται ως σταθερός καφές, προσαρμόσιμος στο Cerrado του Μίνας Ζεράις.
Αναγνωρισμένο ως μία από τις ειδικές ποικιλίες της παραγωγής καφέ Santíssimo, το Bourbon παρουσιάζεται ως ένα φυτό που απαιτεί τεχνικές χειρισμού και γεωργίας. Με υψηλή περιεκτικότητα σε brix και pol, οι κίτρινοι καρποί του αναδεικνύονται στην παραγωγή μας.