Ιδρυμένη με το όνομα Miskos Helva στην Κωνσταντινούπολη, Φατίχ, η Miskos έχει συνεχώς προσαρμοστεί στις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς και στα πρότυπα διεθνών οργανισμών. Για να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών, αρχικά μετακόμισε στο εργοστάσιό της στην Κωνσταντινούπολη, Μπαχτσελίεβλερ, και στη συνέχεια στην παραγωγική περιοχή 10.000 τ.μ. στη Ζώνη Οργανωμένης Βιομηχανίας Κασταμονής.
Η Miskos δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Η εταιρεία δίνει προσεκτική προσοχή στη συμμόρφωση με τις συνθήκες ποιότητας και υγιεινής κατά την παραγωγή και λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις των νόμων για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια και τα τρόφιμα. Οι σταθερά αυξανόμενοι δείκτες κερδών της εταιρείας δείχνουν ότι η Miskos είναι στον σωστό δρόμο με αυτή την εστίαση στην ποιότητα.
Η Miskos είναι γνωστή για τις τραγανές, ξηρές πάστες φρούτων, το wafer halva, το cekme halva και το τουρκικό παραμυθένιο μετάξι. Η φυσική προσέγγιση παραγωγής αναδεικνύει τη παραδοσιακή τουρκική γεύση και διασφαλίζει επίσης την αυξανόμενη δημοτικότητα των προϊόντων στο εξωτερικό.
Η Toblerone είναι μια δημοφιλής ελβετική μάρκα σοκολάτας γνωστή για το χαρακτηριστικό τριγωνικό της σχήμα και τη μοναδική της γεύση. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1908 από τον Θεόδωρο Τόμπλερ και τον Έμιλ Μπάουμαν στη Βέρνη, Ελβετία.
Το όνομα "Toblerone" είναι ένας συνδυασμός του επωνύμου του ιδρυτή, Τόμπλερ, και της ιταλικής λέξης "torrent", που σημαίνει νουγκάτ. Η σοκολάτα αποτελείται από γάλακτος σοκολάτα με μέλι και νουγκάτ αμυγδάλου, προσφέροντας μια πλούσια και απολαυστική γεύση.
Το εμβληματικό τριγωνικό σχήμα αντιπροσωπεύει το βουνό Μάτερχορν στις Ελβετικές Άλπεις, τιμώντας την ελβετική κληρονομιά της. Η Toblerone έχει γίνει μια αγαπημένη λιχουδιά παγκοσμίως, προσφέροντας έναν ευχάριστο συνδυασμό λειανής σοκολάτας και τραγανής νουγκάτ.