Το σύστημα ISO 27001 προορίζεται για την προστασία όχι μόνο των προσωπικών δεδομένων αλλά και όλων των δεδομένων της επιχείρησης. Επιπλέον, το σύστημα προστατεύει κάθε είδους πληροφορίες σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πληροφοριών και των εγγράφων. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι η πίστη και η ιδιοκτησία της ανώτερης διοίκησης, καθώς και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Στο σύστημα ISO 27001, οι αξιολογήσεις κινδύνου είναι κεντρικής σημασίας. Οι εργασίες αξιολόγησης κινδύνου περιλαμβάνουν μια σειρά δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση, πρόληψη, διαχείριση και μείωση των κινδύνων. Αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να είναι βελτιστοποιημένες σύμφωνα με το περιβάλλον κινδύνου και τους στόχους των επιχειρήσεων. Για να παραμείνουν οι αξιολογήσεις κινδύνου αποτελεσματικές, απαιτείται η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών.
Πολλοί από τους ελέγχους και τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται από οργανισμούς δοκιμών, οι οποίοι πρέπει να διεξάγονται κάθε χρόνο, έχουν μεγάλη σημασία. Οι μηχανικοί, οι υψηλοί τεχνικοί, οι τεχνικοί ή απλά οι ειδικοί που εργάζονται σε αυτούς τους οργανισμούς έχουν αποκτήσει εμπειρία και εκπαίδευση στον τομέα τους και εργάζονται για να προσθέσουν αξία στις διαδικασίες παραγωγής των επιχειρήσεων και να βοηθήσουν αυτές τις επιχειρήσεις να είναι επιτυχείς στις παγκόσμιες αγορές, από τις επιθεωρήσεις και την εποπτεία μέχρι τις μετρήσεις, τις δοκιμές, τις αναλύσεις και τις αξιολογήσεις, και μερικοί από αυτούς ασχολούνται ακόμη και με τον ποιοτικό έλεγχο και τις διαδικασίες πιστοποίησης.
Στα σπίτια, τα ξενοδοχεία και τους χώρους εργασίας χρησιμοποιούνται πολλές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Χρησιμοποιούνται πολλές μηχανές και εξοπλισμός, είτε με κινητήρα είτε χωρίς. Χρησιμοποιούνται επίσης υφάσματα σε μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα για ρούχα, έπιπλα ή αξεσουάρ. Στην καθημερινή ζωή καταναλώνονται ποικιλία τροφίμων για διατροφή.
Από τη μία πλευρά, η άμεση επαφή με τους καταναλωτές και από την άλλη, η δημιουργία μιας εγγύησης για τους καταναλωτές, έχει καταστήσει την εγκατάσταση ορισμένων συστημάτων πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών εξαιρετικά αποτελεσματική.
Σήμερα, σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται εργασίες πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών. Στην Ευρώπη, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης και στη χώρα μας, το Τουρκικό Ινστιτούτο Τυποποίησης, αναπτύσσουν πρότυπα για τις επιχειρήσεις που παράγουν αγαθά ή υπηρεσίες, ώστε να συμμορφώνονται με τα πρότυπα και να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους καταναλωτές. Μέσω αυτών των προτύπων, αυξάνεται η συνείδηση σχετικά με την ποιότητα και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα στις παραγωγικές εταιρείες, διασφαλίζεται η ασφάλεια των καταναλωτών και δημιουργείται η δυνατότητα επιλογής για τους καταναλωτές στην αναζήτησή τους για αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ αποφεύγονται οι παραπλανήσεις όσον αφορά την ποιότητα.
Ως KALİTÜRK®, σας προσφέρουμε το Πιστοποιητικό Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14000, το οποίο δεν είναι πρότυπο προϊόντος αλλά πρότυπο συστήματος και ασχολείται περισσότερο με το πώς παρά με το τι παράγεται. Βασίζεται στην παρακολούθηση και τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης. Απαιτεί τη συμμόρφωση με τις συνθήκες που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία και τους νόμους σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αν θέλαμε να ορίσουμε το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14001:2004 (ΣΔΠ ή στα Αγγλικά EMS) με γενικές περιγραφές, θα λέγαμε τα εξής:
1. Το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος είναι ο κύκλος συνεχούς προγραμματισμού, εφαρμογής, ανασκόπησης και ανάπτυξης που εκτελεί ο οργανισμός για να εκπληρώσει τις περιβαλλοντικές του υποχρεώσεις.
1.1. Η περιβαλλοντική απόδοση δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τα συμφέροντα των σχετικών μερών. Για το λόγο αυτό, οι ευκαιρίες βελτίωσης επεκτείνονται προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης των επιδράσεων της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμμετοχής στις δραστηριότητες και τη συμπεριφορά των οργανισμών, πέρα από τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Το πρότυπο ISO 16949 είναι ένα πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ειδικά για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχει σχεδιαστεί για να εναρμονίσει τις διαφορετικές αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1999 από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) και αναθεωρήθηκε τελευταία φορά το 2016. Η τρέχουσα έκδοση είναι η ISO 16949:2016.
Όταν το πρότυπο ISO 16949 συνδυάζεται με τις ειδικές απαιτήσεις του πελάτη, καθορίζει επίσης τις απαιτήσεις των εταιρειών που παράγουν αυτοκινητοβιομηχανία, υπηρεσίες και εξαρτήματα. Η τελευταία έκδοση του εν λόγω προτύπου έχει επανασχεδιαστεί με βάση την έκδοση 2015 του προτύπου ISO 9001 και έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη δομή και τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.