Ο ελληνικός βουνίσιος τσάι παρασκευάζεται από το φυτό "Sideritis scardica" και ονομάζεται επίσης ελληνικό σιδερόχορτο.
Το τσάι αποτελείται κυρίως από τα γκρι-βαμβακερά φύλλα και τους κίτρινο-πράσινους ανθοφόρους κώνους.
Το Aurica ελληνικό βουνίσιο τσάι έχει ελαφριά μυρωδιά φασκόμηλου και διακρίνεται από τη λεπτή πικάντικη, ελαφρώς κανέλας γεύση του. Παρασκευάζεται από το φυτό "Sideritis scardica", γνωστό και ως ελληνικό σιδερόχορτο, και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως εδώ και 2000 χρόνια. Παραδοσιακά σερβίρεται ζεστό ή κρύο ως εύπεπτο τσάι χαλάρωσης με μέλι και μια φέτα άγλυκου ψωμιού ή φρυγανιάς. Εκτιμάται ιδιαίτερα στη Μεσόγειο για την εξαιρετική του γεύση ως εύπεπτο τσάι σπιτιού και επίσης στην παραδοσιακή λαϊκή ιατρική. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι από καιρό ένα δημοφιλές και δοκιμασμένο σπιτικό φάρμακο.
Συστατικά: Sideritis scardica, κομμένο