Τα κουμκουάτ είναι μια ποικιλία εσπεριδοειδών με λεπτό φλοιό και έντονο πορτοκαλί χρώμα. Είναι ιδιαίτερα γλυκά και έχουν ζουμερή και γλυκιά σάρκα, με υφή παρόμοια με αυτήν της ελιάς. Ο φλοιός τους μπορεί να καταναλωθεί μαζί με τη σάρκα, σε αντίθεση με άλλα εσπεριδοειδή όπου ο φλοιός συχνά απορρίπτεται.
ΟΦΕΛΗ
Τα κουμκουάτ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μια σημαντική θρεπτική ουσία για το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγιή επιδερμίδα. Περιέχουν επίσης κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, όλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας. Επιπλέον, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.
ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στην κουζίνα, τα κουμκουάτ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ως σνακ, να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μαρμελάδας ή να προστεθούν σε σαλάτες και πιάτα με κρέας ή ψάρι για μια πινελιά γλυκύτητας.