Τρέτσια από βουβαλίσια γάλα DOP που παράγεται από την επεξεργασία της μοτσαρέλας. Το σχήμα αποκτάται πλέκοντας τη ζύμη, μετά τη διαδικασία της τέντωσης.
Τύποι και Συσκευασίες
Βάρος: από 100 γρ έως 4 κιλά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 ΗΜΕΡΕΣ / ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 18 ΗΜΕΡΕΣ / ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 21 ΗΜΕΡΕΣ
Κωδικοί: από 1702 έως 1715 / κωδικοί: από 2463 έως 2938 / κωδικοί: από 90 έως 1805
Η Μοτσαρέλα Μπουφάλα Καμπάνα DOP είναι ένα φρέσκο τυρί με ελαστική υφή που παράγεται αποκλειστικά από γάλα βουβαλιού της περιοχής προέλευσης. Το γάλα βουβαλιού έχει διαφορετική σύνθεση από αυτήν άλλων ζώων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τυριού. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με το αγελαδινό και το κατσικίσιο γάλα, είναι πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά και κυρίως ασβέστιο.
Τύποι και Συσκευασίες
Βάρος: από 25 γρ έως 2 κιλά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 ΗΜΕΡΕΣ / ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 18 ΗΜΕΡΕΣ / ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 21 ΗΜΕΡΕΣ
Κωδικοί: από 1702 έως 17
Ο κατσικίσιος τυρός είναι ένα τυρί από ωμό γάλα βουβαλιού από το Τσιλέντο, με σφαιρική υφή και διάμετρο 9-12 εκ. και ύψος 12-20 εκ. Αυτή η μορφή είναι το αποτέλεσμα της χειροποίητης επεξεργασίας του πυτιά. Η κρούστα είναι πολύ λεπτή, λεία και λευκή. Η ζύμη είναι ημι-σκληρή, ελαστική και έχει χρώμα ελεφαντόδοντου.
Τύποι και Συσκευασίες
Λευκό και Καπνιστό.
Βάρος: περίπου 1 κιλό συσκευασμένο κενό αέρος
Κωδικός: CACIOFERR
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 60 ΗΜΕΡΕΣ
Η Σκαμόρτσα από Βουβάλι είναι ένα τυρί που παράγεται αποκλειστικά από γάλα βουβαλιού. Σε αντίθεση με τη σκαμόρτσα από αγελαδινό γάλα, έχει μια πιο μαλακή και πιο λευκή κρούστα, μια πιο υγρή υφή και μια πιο έντονη γεύση, που προέρχεται από το γάλα βουβαλιού.
Τύποι και Συσκευασίες
Λευκή και καπνιστή
Μέγεθος: από 250 γρ έως 500 γρ συσκευασμένο κενό αέρος
Κωδικός: FERRSCA1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 30 ΗΜΕΡΕΣ
Σε αμόλυντους βοσκότοπους στο εσωτερικό της περιοχής Καμπανίας, εκτρέφονται επιλεγμένες αγελάδες, του οποίου το νόστιμο γάλα θα δώσει ζωή στη μοτσαρέλα αγελάδας. Πρόκειται για ένα πολύ φρέσκο τυρί με ελαστική υφή, πολύ παρόμοιο με τη μοτσαρέλα από βουβάλι όσον αφορά την επεξεργασία. Στην εμφάνιση είναι λευκό με ιριδίζουσα απόχρωση και το μαλακό του εσωτερικό αποκαλύπτει μια ζύμη με πολύ λεπτές στρώσεις. Η μοτσαρέλα αγελάδας έχει ήπια γεύση, αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολα αναγνωρίσιμη για τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά. Εκτός από την κατανάλωση φρέσκια, συχνά χρησιμοποιείται ως συστατικό για μαγείρεμα. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η πίτσα, όπου προστίθεται για να της δώσει μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη.
Η μπουράτα, ένα τυρί με ελαστική ζύμη, παράγεται στην Πούλια, συγκεκριμένα στην πόλη Άντρια. Αυτή η χειροποίητη σακούλα με ελαστική ζύμη που περιέχει μια καρδιά από Στρατσιατέλα είναι σήμερα μία από τις καλύτερες σπεσιαλιτέ της Πούλια.
Συστατικά: Γάλα, κρέμα, αλάτι, τρούφα (3%) – ή γκοργκονζόλα, πυτιά, χωρίς συντηρητικά.
Τύποι και Συσκευασίες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ: 15 ΗΜΕΡΕΣ
Κωδικός: BURRATP.
Η ρικότα από βουβαλίσιο γάλα είναι ένα μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από τον ορό που απομένει από την επεξεργασία της βουβαλίσιας μοτσαρέλας. Η υφή του είναι μαλακή και κόκκινη, αλλά ποτέ αμμώδης. Η μυρωδιά του βουβαλίσιου γάλακτος δεν έχει την ίδια ένταση με αυτή της μοτσαρέλας, γι' αυτό ταιριάζει καλά τόσο με γλυκά όσο και με αλμυρά πιάτα. Ένα φρέσκο τυρί πλούσιο σε
Τύποι και Συσκευασίες
Βάρος: 250 γρ και 1 κιλό
Θερμοσφραγισμένο δίσκο
Κωδικοί: 321 / 321b
Διάρκεια ζωής: 21 ημέρες
Το Grana Padano DOP είναι ένα ημιπαχύ τυρί που παράγεται σε μια εκτενή περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, η οποία περιλαμβάνει το Πιεμόντε, τη Λομβαρδία, το Βένετο (εκτός από το Μπελούνο), την επαρχία του Τρέντο και την Εμίλια-Ρομάνια, στις περιοχές της Μπολόνια (στα δεξιά του ποταμού Ρένο), της Φεράρα, του Φορλί-Τσεσένα, της Πιατσέντσα, της Ραβέννα και της Ρίμινι.
Βασισμένο σε γάλα αγελάδας, που τρέφεται με φυσικές ζωοτροφές, το Grana Padano DOP χαρακτηρίζεται από την τυπική κυλινδρική του μορφή με την ελαφρώς κυρτή πλευρική άκρη – ή σκαλζό. Έχει κυλινδρικό σχήμα με διάμετρο από 35 έως 45 εκ. και ελάχιστο βάρος 24 κιλά.
Κατά την παραγωγή του, το γάλα πρώτα αποβουτυρώνεται και στη συνέχεια ενσωματώνεται με το πυτιά από μοσχάρι. Η πήξη που προκύπτει θερμαίνεται σε θερμοκρασία 53°-56°, και γι' αυτό το Grana Padano ορίζεται ως τυρί με μαγειρεμένη ζύμη.
Τα σωματίδια της πήξης αφήνονται στη συνέχεια να ξεκουραστούν ώστε να συμπυκνωθούν, και μετά περνούν σε καλούπια όπου παραμένουν για τουλάχιστον δύο ημέρες.