Με 50 mg φυσικού συνενζύμου Q10 ανά κάψουλα.
Συνένζυμο Q10
Τα ένζυμα είναι βασικοί βιολογικοί καταλύτες που επιτρέπουν τις αντιδράσεις και τις διαδικασίες ζωής να συμβαδίζουν στα κύτταρα όλων των ζωντανών οργανισμών. Τα ένζυμα απαιτούν τα λεγόμενα συνένζυμα - όπου το συνένζυμο Q10 παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.
Το συνένζυμο Q10 είναι μία από τις δικές μας ουσίες που ανήκει στην ομάδα των βιταμινών. Περιέχει ουσίες παρόμοιες με τις βιταμίνες και είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Το Q10 βρίσκεται κυρίως σε όργανα όπως η καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά.
Η απαραίτητη ποσότητα Q10 εξασφαλίζεται με αυτοσύνθεση σε έναν υγιή ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα του Q10 στο πλάσμα και στους ιστούς μειώνεται φυσικά με την ηλικία ή κατά τη λήψη στατινών.
Καλύτερη ποιότητα Q10
Στα προϊόντα μας χρησιμοποιούμε μόνο καθαρό, 100% φυσικό Q10 της υψηλότερης ποιότητας (KANEKA), που παράγεται μέσω ζυμώσεως με ζύμες; είναι απολύτως ταυτόσημο με το Q10 που παράγεται στο σώμα.
Αρ. Τέχ.: 1818
Περισσότερη ενέργεια για την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα μάτια και τους μύες. Η αντιοξειδωτική διατροφή είναι διαθέσιμη σε όλα τα κύτταρα και είναι ιδιαίτερα σημαντική για την παροχή ενέργειας. Καθώς η ηλικία αυξάνεται, η παρουσία Q10 στο σώμα αρχίζει να μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε μια σειρά από ηλικιακές ενοχλήσεις και ασθένειες. Το Q10 είναι η πραγματική φόρμουλα ασφάλειας κατά των διαταραχών της καρδιοαγγειακής λειτουργίας. Βελτιώνει την απόδοση της καρδιάς, αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την αποδοτικότητα. Το φολικό οξύ και οι βιταμίνες B μειώνουν το επίπεδο της ομοκυστεΐνης και βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειας.
Υποστηρίζει/Είναι καλό για
- Την αρτηριακή πίεση
- Τα αιμοφόρα αγγεία
- Την καρδιά
- Τη ροή ενέργειας
- Τη αντοχή
- Τη regeneration
- Τη νοητική ευεξία
- Το δέρμα και τα ούλα
- Την προστασία των ματιών
- Τη όραση
Τομέας χρήσης: Καρδιοαγγειακό σύστημα, αγγειακό σύστημα, απόδοση και ενέργεια, μάτια.
Συνιστώμενη δόση: Λάβετε 1 έως 2 κάψουλες καθημερινά με υγρά.
Η βιοτίνη, ή βιταμίνη B7, που παράγεται από τη βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου, είναι ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τη σωστή μετατροπή της γλυκόζης. Για αυτόν τον λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντική για άτομα που αντιμετωπίζουν διαβήτη. Επιπλέον, η βιοτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση λιπαρών οξέων και στον μεταβολισμό της λευκίνης, η οποία ανήκει στην ομάδα των εξωγενών αμινοξέων και επηρεάζει επίσης την σωστή ανάπτυξη του σώματος και την κατάσταση του δέρματος. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας της περιλαμβάνουν: <ul> <li> υπνηλία </li> <li> απάθεια </li> <li> ευερεθιστότητα </li> <li> άγχος και κατάθλιψη </li> <li> απώλεια μαλλιών </li> <li> σπασμένα νύχια </li> <li> επιπεφυκίτιδα </li> </ul> Η βιταμίνη B7 μπορεί να βρεθεί σε κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά), κρόκους αυγών, τυρί, πίτυρα, σκούρο ρύζι, λάδι από ραπανάκι και ηλίανθο, καθώς και σε φρούτα - μπανάνες, πεπόνια, γκρέιπφρουτ, σταφύλια και ροδάκινα. Οι τεχνολογικές διαδικασίες και η θερμική επεξεργασία προκαλούν μερική ή ολική καταστροφή της βιοτίνης που περιέχεται στα τρόφιμα, επομένως είναι σημαντικό να...
Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jhlanimalhealth.com. Μπορείτε να μας στείλετε email στο... +32474 -
#Σύνθεση
Περιέχει ανά ml: Αμοξυκιλλίνη (ως τριυδρική) 100 mg
#Περιγραφή
από π.χ. σταφυλόκοκκους που παράγουν πενικιλλινάση και ορισμένα Gram-αρνητικά στελέχη
Η αμοξυκιλλίνη μακράς δράσης είναι μια ευρέος φάσματος, ημι-συνθετική πενικιλίνη, ενεργή κατά των Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηρίων. Η γκάμα δράσης περιλαμβάνει Στρεπτόκοκκους, όχι σταφυλόκοκκους που παράγουν πενικιλλινάση, Bacillus anthracis, Corynebacterium spp., Clostridium spp., Brucella spp., Haemophilus spp., Pasteurella spp., Salmonella spp., Moraxella spp., E. coli, Erysipelothrix rhusiopathiae, Fusiformis, Bordetella spp., Διπλόκοκκους, Μικρόκοκκους και Sphaerophorus necrophorus. Η αμοξυκιλλίνη έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι μη τοξική, έχει καλή εντερική απορρόφηση, είναι σταθερή σε όξινες συνθήκες και είναι βακτηριοκτόνος. Το φάρμακο καταστρέφεται
#Αμοξυκιλλίνη_ Ένεση
#αντιβιοτικό_ Κτηνιατρικό
#Φάρμακο_ κτηνιατρικό
#Ζώο_ αμοξυκιλλίνη_ τριυδρική_ GMP
#αμοξυκιλλίνη_ πρώτες_ φαρμακευτικές_ κτηνιατρικές
#αμοξυκιλλίνη_ πρώτες_ φαρμακευτικές
Η μεθυλχεσπερίδη είναι μια φυσική ένωση στην κατηγορία των γλυκοσίδων φλαβανόνης. Στη φύση, μπορεί να βρεθεί πιο συχνά σε εσπεριδοειδή μαζί με την μη μεθυλιωμένη ομόλογό της – χεσπερίδη. Όπως και η χεσπερίδη, απομονώθηκε πρώτα από το Citrus limon.sp.
Κατα. Αρ.: NST-10-128
CAS: 11013-97-1
Καθαρότητα: 98% (HPLC)
Μοριακός τύπος: C29H36O15
Μοριακό βάρος: 624,59
Περιεχόμενο 13 ιχνοστοιχείων (N, Cu, Mn, Zn, Mo, Co, B, Fe, P, Ca, Mg, Na, K). Πάνω από 60% χουμικών οξέων. Αυξημένη διαλυτότητα. Εύκολη εφαρμογή τόσο σε ξηρή όσο και σε υγρή μορφή; κατάλληλο για όλους τους τύπους.
Το Oxxy+ είναι ένα καινοτόμο συμπλήρωμα που έχει αναπτυχθεί με βάση τη μεσογειακή διατροφή, το οποίο όταν λαμβάνεται καθημερινά ικανοποιεί τις συστάσεις για 5 γεύματα φρούτων και λαχανικών.
Αποθήκευση:
Συμπύκνωμα 11 φρούτων: (50-60%) κόκκινα και λευκά σταφύλια, μύρτιλα, γκρέιπφρουτ, παπάγια, ανανάς, φράουλα, μήλο, βερίκοκο, κεράσι, πορτοκάλι, μαύρη σταφίδα.
Συμπύκνωμα 11 λαχανικών: (30-40%) πράσινο τσάι, καρότα, ντομάτες, μπρόκολο, λευκό λάχανο, κρεμμύδια, σκόρδο, φύτρο σιταριού, σπαράγγια, ελιές, αγγούρι.
Υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικής δραστηριότητας (ORAC) >5 000 ммоль TE/g
Το προϊόν περιέχει συνένζυμο Q10 και εκχύλισμα από παλαιωμένο, βιολογικά καλλιεργημένο σκόρδο που έχει υποβληθεί σε ειδική διαδικασία για την αφαίρεση δυσάρεστων οσμών.
Το παλαιωμένο σκόρδο βοηθά στη διατήρηση υγιούς καρδιάς, της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων και των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης και λιπαρών στο αίμα.
Γεμίζεται και πωλείται από: Galex d.o.o., Tišinska ulica 29g, 9000 Murska Sobota.
Παράγεται από: Wakunaga of America CO., LTD, 23501 Madero, MISSION VIEJO, CA 92691 Η.Π.Α.
SKU:611193
Καθαρή Ποσότητα:60
MIDOFENAC EXTRA 505 MG 60 Κάψουλες
Σύνθεση: GlycOmega-PLUS ™ εκχυλίσματα από πράσινα χείλη μύδια, εκχύλισμα κουρκουμίνης 65% και πιπερίνη 99%.
μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις;
αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων,
υποστηρίζει τη λειτουργία του συνδετικού ιστού και των αρθρώσεων,
αποκαθιστά το σινοβιακό υγρό στις αρθρώσεις, επιταχύνει την αποκατάσταση των συνδέσμων και των τενόντων,
πλούσιο σε γλυκοζαμινογλυκάνες (GAG) και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε αρθρικές παθήσεις.
ΔΟΣΗ: για ενήλικες και παιδιά άνω των 14 ετών, 1 κάψουλα 2-3 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της λήψης είναι 1-3 μήνες.
Για να επιτευχθεί αντιοξειδωτική δράση, η δόση της κουρκουμίνης θα πρέπει να αυξηθεί και να περιέχει περίπου 5-6 κάψουλες την ημέρα.
* Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε συμβατική παραγωγή αυτού του συμπληρώματος υπό την επωνυμία σας.
Ph Οξύ
Συμπυκνωμένο υγρό από Χουμικά και Φουλβικά οξέα για τη λιπασματοποίηση μέσω άρδευσης.
Προερχόμενο από φυσική αμερικανική Λεονάρντιτα.
Αυξάνει την Ικανότητα Ανταλλαγής Κατιόντων και την κατακράτηση νερού στο έδαφος.
Βελτιώνει τη δομή του εδάφους και τον αερισμό του.
Ευνοεί την απορρόφηση μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών στοιχείων.
Δρα σε μη αφομοιώσιμες μορφές φωσφόρου.
Βελτιώνει το ριζικό σύστημα των φυτών και τη μικροβιακή ζωή.
Αξιοποιήσιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για μια καρδιο-υγιή διατροφή, συν φολικό οξύ για τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων ομοκυστεΐνης.
Κάθε κάψουλα περιέχει 1000 mg ιχθυέλαιου με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, άνω του 60%. Μια σημαντική πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι το DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ, ελάχιστο 20%) και το EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ, ελάχιστο 30%), τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη φυσιολογική καρδιακή λειτουργία (ξεκινώντας από ημερήσια πρόσληψη 250 mg). Το φολικό οξύ και οι βιταμίνες B1, B6, B12 και E έχουν υποστηρικτική δράση. Το φολικό οξύ κανονικοποιεί τα επίπεδα ομοκυστεΐνης. Η βιταμίνη B1 - γνωστή επίσης ως θειαμίνη - συμβάλλει στη φυσιολογική καρδιακή λειτουργία. Οι βιταμίνες B6 και B12 βοηθούν το σώμα να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Η βιταμίνη E βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Αρ. Τ. : 95
Οι βερίκοκοι είναι εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βήτα-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιοπαθειών και της παχυσαρκίας. Οι βερίκοκοι είναι εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης, ζεαξανθίνης και βιταμινών C και E. Η βήτα-καροτίνη - που δίνει στους βερίκοκους το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους - λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να την μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από βλάβες. Οι βερίκοκοι είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, η οποία θρέφει τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Το κάλιο υποστηρίζει τη νευρική σήμανση, τις μυϊκές συσπάσεις και την ισορροπία των υγρών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως οι βερίκοκοι, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.
Το κυκλοαστραγενόλ έχει μελετηθεί εκτενώς για τις ιδιότητές του στην ενεργοποίηση της τελομεράσης. Οι τελομερείς είναι ένα μέρος των χρωμοσωμάτων που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνοι για τη γήρανση των κυττάρων και το κυκλοαστραγενόλ πιστεύεται ότι πιθανώς αναστέλλει την ωρίμανση των κυττάρων.
Κατ. Αρ.: NST-10-159
CAS: 78574-94-4
Καθαρότητα: 98% (HPLC)
Μοριακός τύπος: C30H50O5
Μοριακό βάρος: 490,72
Οι βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βήτα-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία των ματιών από βλάβες. Είναι πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από ζημιές.
Τα βερίκοκα είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες θρέφουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τα βερίκοκα προσφέρονται ως νόστιμοι, υγιεινοί σνακ σε μορφή πουρέ ή μούσλι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε ξηρές συνταγές, ως συνοδευτικό για κρέας ή σαλάτες. Μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μια νόστιμη σάλτσα βερίκοκου για κρέας και υποκατάστατα κρέατος όπως προϊόντα σόγιας και σεϊτάν.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιολογικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, της υπερδραστηριότητας του αίματος ή του σχηματισμού νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφάται. Απορροφάται μόνο από 15 έως 40% των τροφών, δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αυτά τα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοχημικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στον οργανισμό: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία του νευρικού, κυκλοφορικού, πεπτικού και σκελετικού συστήματος, καταπολεμά την υπερπηκτικότητα του αίματος και τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης και ενισχύει την ανοσία του οργανισμού. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά με κακή απορρόφηση. Από τις τροφές απορροφάται μόλις το 15-40%. Ξηροί καρποί, σπόροι, προϊόντα δημητριακών, χυλοπίτες, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για εκείνους που η διατροφή τους δεν είναι πλούσια στα αναφερόμενα προϊόντα, η συμπλήρωση μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να προμηθευτείτε συμπληρώματα μαγνησίου σε μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοστοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, προλαμβάνει την υπερδραστηριότητα του αίματος ή τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφήσιμο. Απορροφάται μόνο από το 15-40% των τροφίμων, σπόρους, προϊόντα δημητριακών, δημητριακά, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αναφερόμενα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος παρέχει την καλύτερη απορρόφηση.
Το MSM είναι μια σύντομη ονομασία για το Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, δηλαδή η οργανική ένωση του θείου στο σώμα: • είναι συστατικό πρωτεϊνών, ορμονών και οργανικών οξέων • βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου για την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών • συμβάλλει στην αναγέννηση της έλλειψης θείου: • προβλήματα όρασης • απώλεια μαλλιών, κακή κατάσταση δέρματος και νυχιών • αίσθημα χρόνιας κόπωσης • απώλεια ελαστικότητας των αρθρώσεων
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα-καροτένιου και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, καθώς και της παχυσαρκίας. Το βερίκοκο είναι μια εξαιρετική πηγή, που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους, και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τη βλάβη. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, που θρέφει τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα βερίκοκα αποξηραίνονται για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικά των
Όχι μόνο οι νόστιμοι φυστίκια, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φυστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και ανακουφίζει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά από τα αμύγδαλα.