Το αργανέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν που υπάρχει μόνο μία φορά στον κόσμο. Έτσι, το δέντρο αργκάν αναπτύσσεται παγκοσμίως σε μόλις 800.000 άγονες και φτωχές σε βροχή εκτάσεις στην καρδιά του βασιλείου του Μαρόκου.
Το αργανέλαιο εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου αργκάν, που έχουν μέγεθος καρυδιού. Μία έως δύο φορές το χρόνο, το στριφνό δέντρο παράγει καρπούς. Αυτοί συλλέγονται από τον ντόπιο πληθυσμό, στη συνέχεια ξηραίνονται στον ήλιο και ξεφλουδίζονται. Ο καρπός που αποκαλύπτεται χτυπιέται στη συνέχεια με μια πέτρα με παραδοσιακό χέρι, και 1 - 3 αμύγδαλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Αυτά με τη σειρά τους ταξινομούνται από έμπειρα μάτια και τελικά ψύχονται και μηχανικά φιλτράρονται. Το αποτέλεσμα αυτής της χρονοβόρας διαδικασίας παραγωγής είναι ένα από τα πιο αποκλειστικά ελαιόλαδα στον κόσμο σε βιολογική ποιότητα.
Αριθμός προϊόντος: artikel-nr-argan250
Φυσικές γεύσεις για διάφορες εφαρμογές τροφίμων:
- γλυκά & γαλακτοκομικά, ποτά, αλμυρά
- υγρό ή σκόνη
- halal/kosher
Για παράδειγμα φράουλα, ροδάκινο, λεμόνι...
IQF Βερίκοκα
- κομμένα στο χέρι μισά και κύβοι
Προέλευση: Ουγγαρία/Βουλγαρία
Τυπική συσκευασία 1x10kg χαρτόκουτο και 1x20/25kg σακούλες, κατόπιν αιτήματος και σε άλλες συσκευασίες.