Εάν επιδιώκεται απώλεια βάρους μέσω άσκησης και διατροφής, συνιστάται η λήψη καρνιτίνης ως συμπλήρωμα για να επιτευχθεί καλύτερη μετατροπή των λιπαρών οξέων.
Εάν επιδιώκεται απώλεια βάρους μέσω άσκησης και διατροφής, συνιστάται η λήψη καρνιτίνης ως συμπλήρωμα για να επιτευχθεί καλύτερη μετατροπή των λιπαρών οξέων, καθώς ο μεταβολισμός στους υπέρβαρους συνήθως δεν είναι προσαρμοσμένος στην σωματική απόδοση.
Ιδιαίτερα οι αθλητές αντοχής καταναλώνουν συχνά L-καρνιτίνη ως συμπλήρωμα διατροφής, καθώς με τη λήψη L-καρνιτίνης μπορούν να επιτευχθούν αυξήσεις στην απόδοση. Αυτή η αύξηση της απόδοσης αναφέρεται στην αποκατάσταση μετά από μεγάλη σωματική προσπάθεια. Η καρνιτίνη θεωρείται στον αθλητισμό ως ένας από τους πιο ισχυρούς ενισχυτές απόδοσης και καυστήρες λίπους.
Άλλα ονόματα: Λοσάντιν, Περχλωρόν
Συνολικός τύπος: Ca(ClO)2
Μοριακή μάζα: 142,98g/mol
Πυκνότητα: 2,35g/cm3
Περιεκτικότητα: ελάχιστο 70%, τεχνικό, σύμφωνα με DIN EN 19643
Αριθμός CAS: 7778-54-3
Αριθμός ΕΚ: 231-908-7
Αριθμός δείκτη ΕΚ: 017-012-00-7
Κατηγορία αποθήκευσης: 5.1B
Αριθμός UN: 2880
Όλα για το Καρυδέλαιο 500 γ
Οι λάτρεις των καρυδιών προσέξτε: Αν σας πιάσουν συχνά να τρώτε ένα καρύδι μετά το άλλο, πρέπει να δοκιμάσετε το καρυδέλαιο μας. Αποτελείται 100% από ψημένα καρύδια και έχει γεύση ξηρού καρπού με γλυκιά νότα. Σε σύγκριση με το βούτυρο καρυδιών, το καρυδέλαιο μας έχει μια ελαφρώς πιο ρευστή υφή, αλλά πρόκειται για το ίδιο προϊόν.
Λίπος: 47 γ
Φυτικές ίνες: 2,5 γ
"Προέλευση και ιστορία των Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια είναι επίσης γνωστά ως φασόλια Γκαρμπάνζο. Κυρίως γύρω από τη Μεσόγειο, τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται εδώ και περισσότερα από 8000 χρόνια στην Ανατολία. Υπάρχουν πολλά ανατολίτικα πιάτα που παρασκευάζονται με αλεύρι ρεβιθιού, όπως χούμους, φαλάφελ, τσιπς και πατάτες. Σήμερα, εξακολουθούν να καλλιεργούνται πολλά ρεβίθια στην Τουρκία, αλλά πλέον το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στα χέρια της Ινδίας.
Καλλιέργεια Ρεβιθιών
Τα ρεβίθια συλλέγονται όταν οι λοβοί σπάνε και στη συνέχεια τοποθετούνται για να στεγνώσουν. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής, τα ρεβίθια μεταφέρονται σε αεριζόμενο χώρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξηρασίας.
Υγιεινές ιδιότητες των Ρεβιθιών και εφαρμογές
Τα ρεβίθια περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και προκαλούν λιγότερη μετεωρισμό από άλλα φασόλια. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Ρεβίθι…"
Η μελάσα είναι ένα πολύ ιξώδες σιρόπι με σκούρο καφέ έως μαύρο χρώμα. Ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανία τροφίμων, η μελάσα προσφέρει μια χαρακτηριστική γεύση παρόμοια με τη γλυκόριζα, πικρόγλυκη γεύση και φυσική χρώση – όλα χωρίς τη χρήση αριθμών Ε.
Η L-Τρυπτοφάνη συμβάλλει σε έναν ήρεμο ύπνο και περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διότι η L-Τρυπτοφάνη έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη. Αυτή χρησιμεύει ως πρώτη ύλη για την ορμόνη μελατονίνη, η οποία προάγει τον ύπνο. Η τρυπτοφάνη είναι, μεταξύ άλλων, εγκεκριμένη στη Γερμανία ως φάρμακο για τη θεραπεία διαταραχών ύπνου. Η L-Τρυπτοφάνη είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο και συνιστάται σε δόση 500mg.
Προέλευση και ιστορία των ρεβιθιών
Τα ρεβίθια είναι επίσης γνωστά ως φασόλια γκαρμπάνζο. Τα ρεβίθια είναι πολύ δημοφιλή, ειδικά γύρω από τη Μεσόγειο, όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορα πιάτα. Πολλά ανατολίτικα πιάτα μπορούν να παρασκευαστούν με ρεβίθια, όπως χούμους, φαλάφελ, τσιπς και τσιπς. Σήμερα, εξακολουθούν να καλλιεργούνται πολλά ρεβίθια στην Τουρκία, αλλά το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στα χέρια της Ινδίας.
Καλλιέργεια ρεβιθιών
Τα ρεβίθια μαζεύονται όταν οι λοβοί σπάνε και στη συνέχεια απλώνονται για να στεγνώσουν. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής, τα ρεβίθια μεταφέρονται σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξηρασίας.
Υγιεινές ιδιότητες των ρεβιθιών και χρήσεις
Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και προκαλούν λιγότερη μετεωρισμό από άλλα φασόλια. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Τα ρεβίθια είναι γνωστά ως το κύριο συστατικό στο χούμους και το φαλάφελ, αλλά μπορούν επίσης να σερβιριστούν ως λαχανικό με ένα ζεστό γεύμα ή ως βάση σε μια σαλάτα. Στην Ινδία, χρησιμοποιούνται συχνά σε κάρυ.
Μια εκλεκτή σοκολάτα γάλακτος, που εμπλουτίζεται με πολύτιμη ζάχαρη από άνθη καρύδας, τραγανά καραμελωμένα κριτσίνια και αποκλειστικό ηλιακό αλάτι Ίνκας από τις περουβιανές Άνδεις. Οι δύο αντίθετες γευστικές εντυπώσεις, γλυκό και αλμυρό, συνδυάζονται στο κοινό τους ένδυμα σοκολάτας γάλακτος σε ένα συμπληρωματικό γευστικό πυροτέχνημα.
Περιεχόμενο: 80γρ
Μια εκλεκτή σοκολάτα γάλακτος, που εμπλουτίζεται με πολύτιμη ζάχαρη από άνθη καρύδας, τραγανά καραμελένια κριτσίνια και αποκλειστικό ηλιακό αλάτι Ίνκας από τις περουβιανές Άνδεις. Οι δύο αντίθετες γευστικές εντυπώσεις, γλυκό και αλμυρό, συνδυάζονται στην κοινή τους γάλακτος, δημιουργώντας ένα συμπληρωματικό γευστικό πυροτέχνημα.