...Για μια γκουρμέ tête-à-tête... Για 2 άτομα. Κουτί 780 γρ., που περιέχει 2 πόδια πάπιας. Μην ξεχάσετε να κρατήσετε το λίπος για τις μικρές τηγανητές πατάτες σας!
...Κονφί ντουκάν με το λίπος του, αλάτι. Κρέατα προέλευσης Γαλλίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ:
Ανοίξτε το κουτί και βάλτε το σε μπεν μαρί για να λιώσει το λίπος.
Ψήστε τα μπούτια στον φούρνο ή σε τηγάνι και απολαύστε τα με μανιτάρια ή πατάτες τηγανητές στο λίπος.
Το κονφί είναι το πιάτο του Νότου! Ένα μπούτι από κονφί ντουκάν που έχει ψηθεί καλά στον φούρνο γίνεται τραγανό. Είναι υψηλή γαστρονομία που είναι προσιτή σε όλους μας.
Για αυτό το κονφί, αναθέτω ειδικά την εκτροφή των ντουκάν στον κ. Μάρτι στην Πλαίν, ένα μικρό χωριό χαμένο στις λόφους γύρω από το Καστελνοδάρι.
... ή η Brasserie Georges στη Λυών.
Αυτή η τεχνογνωσία εκφράζεται σε διάφορες συνταγές, πολλές και ποικιλόμορφες: μαγειρεμένες με λαρδί, με λίπος πάπιας, με ηλιέλαιο, με λευκό κρασί, και ακόμη και με σαμπάνια!
Από το 2010, έχουμε επίσης αναπτύξει μια σειρά από καθαρισμένα κρεμμύδια και καθαρισμένες πατάτες, προϊόντα που προορίζονται για εστιατόρια και συλλογικότητες που επιθυμούν ένα ακατέργαστο...