...έχει χαμηλότερη θερμιδική αξία. Είναι επίσης πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, γεγονός που το καθιστά ένα προϊόν πολύ κατάλληλο για αθλητές και για τους λάτρεις υγιεινών διατροφών. Το αλεύριρεβιθιού χρησιμοποιείται ευρέως στη Λιγουρία, όπου η φάριντα θεωρείται μια τυπική τοπική σπεσιαλιτέ. Πρόκειται για μια είδους "τηγανίτα" πολύ λεπτή, φτιαγμένη μόνο με αλεύριρεβιθιού, νερό, αλάτι και ελαιόλαδο; η φάριντα συνήθως ψήνεται σε ξυλόφουρνο, αλλά μερικές φορές ψήνεται και σε τηγάνι.
...Αλμυρά μπισκότα χωρίς γλουτένη με αλεύριρεβιθιού, ένα νόστιμο σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Ιδανικά για ορεκτικά ή ως σνακ, είναι τραγανά και έχουν την τυπική γεύση των ρεβιθιών. Προϊόν χωρίς γλουτένη.