... διατηρηθούν τα κρέατα που κυνηγήθηκαν ή εκτράφηκαν για τροφή, καθώς καμία από τις σύγχρονες τεχνικές συντήρησης δεν υπήρχε. Οι μέθοδοι αποξήρανσης του κρέατος από τους Ολλανδούς αποίκους χρησιμοποίησαν αλάτι και ξύδι για να θεραπεύσουν το κρέας, και μπαχαρικά που ήταν ελεύθερα διαθέσιμα για να προσθέσουν γεύση. Στη συνέχεια, κρεμόταν σε λωρίδες πάνω από κλαδιά δέντρων για να στεγνώσει φυσικά στον ήλιο. Το biltong που τρώμε σήμερα εξακολουθεί να αναφέρεται σε εκείνες τις πιο πρωτόγονες εποχές, αλλά με μερικές σύγχρονες πινελιές.