...Ο εστραγκόν, του οποίου το λατινικό όνομα (dracunculus) σημαίνει «μικρός δράκος», είναι ένα κόσμημα της γαλλικής κουζίνας! Είναι ιδιαίτερα γνωστός για την έντονη γεύση του που θυμίζει άνηθο και ελαφρώς καμφορά.
Ο εστραγκόν ανήκει στις αρωματικές βοτάνες, τα αρώματά του συνδυάζονται θαυμάσια με τα αυγά, τα κρέατα, τα ψάρια και ενισχύουν τις περισσότερες σάλτσες: μπεσαμέλ, ταρτάρ, μαγιονέζα, βινεγκρέτ, σάλτσα ντομάτας ή ακόμα και αρωματισμένο βούτυρο.
Επιτρέπει την αρωματοποίηση του ξυδιού απλά τοποθετώντας ένα κλαδάκι μέσα στη φιάλη. Σε έγχυση, είναι γνωστός για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες.