... μέρος της συγκομιδής για να φτιάξουμε τα αλεύρια και τα ζυμαρικά μας.
Τα αλεύρια μας παρασκευάζονται κρύα σε μύλους από γρανίτη του Tarn, ομύλος μας είναι γαλλικής κατασκευής, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά των σπόρων. Τα ζυμαρικά μας είναι χωρίς αυγά, χωρίς αλάτι, χωρίς συντηρητικά και χωρίς πρόσθετα για να εγγυηθούν μια γεύση και ποιότητα απαράμιλλη.
Αφοσιωμένοι στην ικανοποίηση...
Εγκατεστημένος στην Τουρέν, στην καρδιά των κάστρων του Λίγηρα, οΜύλος του Μοναστηριού μετατρέπει σε ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ωμά ψάρια σε καπνιστά προϊόντα: σολομός, χέλι του Λίγηρα, χάντσος, φλέτα, ξιφίας, τόνος, μάρλιν, αυγά μπακαλιάρου, στήρα, πέστροφα, κυπρίνος από τη λίμνη... Προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα συσκευασίας: Ολόκληρος καπνιστός σολομός, κοπή μικρού μήκους (για παρουσιάσεις σε πιάτο), προσαρμογή των φέτων κατόπιν αιτήματος: 20, 30, 40, 50, 60 ή 70 γρ, κοπή σε όλο το μήκος για την παρασκευή καναπεδάκια, •ειδική κοπή: λωρίδα, κομμάτι κ.λπ.
Αυτή η συνεταιριστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1924, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελαιοτριβείς στη Γαλλία. Ομύλος Jean Marie Cornille έχει διατηρήσει ένα παραδοσιακό εργαλείο παραγωγής, πέτρινους μύλους και πιέσεις, το οποίο από το 2003 έχει συμπληρωθεί με ένα πιο σύγχρονο εργαλείο...
Η ελαιουργία CAUVIN, που ιδρύθηκε το 1951, αρχικά ως μικρός μύλος στην Προβηγκία, έχει καταφέρει να διατηρήσει και να αναπτύξει την τεχνογνωσία της εδώ και πέντε γενιές. Χάρη στην αποφασιστικότητα των οικογενειών που έχουν γράψει την ιστορία της μάρκας, η επιχείρηση έχει αναπτυχθεί και σήμερα είναι ένας αναπόσπαστος παίκτης στην αγορά των φυτικών ελαίων. Όπως το κρασί, ο κόσμος των ελαίων κρύβει...